vrijdag 9 mei 2014

7A3 (Z-A) maakt kennis met 3IW (BEL)

Jongens en meisjes die 10000 km uit elkaar wonen, maakten vandaag kennis met elkaar door het technologisch wonder dat skype heet!
De leerlingen van 7A3 hadden vragen die betrekking hadden op hun onderwerp voorbereid en konden deze zelf stellen aan de leerlingen van 3IW.
Dankzij de hulp van de ICT-coördinator van 'Eversdal laerskool' en 'GTI Beveren' konden de leerlingen een volledig uur met elkaar praten. Ondanks de taalbarrière konden de leerlingen elkaar meestal goed verstaan en wanneer het echt niet lukte speelde ik even tolk. 
Ik ben zeer blij dat de leerlingen van 7A3 info over België hebben verzameld door rechtstreeks vragen te stellen aan jonge Belgen, dit maakt het verloop van mijn project dubbel zo boeiend! 

Natuurlijk hadden de leerlingen ook extra vragen voor elkaar. Zou wilden de Zuid-Afrikaanse meisjes weten wat 3IW vond van Justin Bieber en 1D. Een gemeenschappelijke reactie ("Nee!") van de jongens van beide landen was een duidelijk antwoord!

Het taalverschil zorgde ook wel voor een grappig moment. Zo beantwoorde 3IW de vraag 'Watter is julle nasionale fish?" met "Frietjes.". Zij hadden namelijk 'dish' in plaats van 'fish' begrepen.  

Dankzij de enthousiaste medewerking van mvr. Engels en mnr. Jakobus wordt mijn project in Eversdal een echt succesverhaal!
Hieronder kan je enkele foto's bekijken die genomen zijn door leerlingen. 

Leuk detail, de volledige skype-sessie werd gefilmd door de Segje, de ICT-Coördinator! 



  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten